Topklasse Studenterkørsel i Herning

Herning er mulighedernes by, og derfor er det også altid en fornøjelse at køre studenterkørsel her i hjertet af Midtjylland. Så bliver du student i Herning, så er du kommet til det rettet sted.

Årets studenterkørsler skydes i gang i Herning

Når de hvide huer begynder at springe ud i Herning by, så kommer de fra byens to store gymnasier nemlig Herning Gymnasium og Herningsholm. Selvfølgelig kommer der også mange studenter fra Ikast-Brande, men i denne omgang har vi fokus på studenterkørsel i Herning. I Herning tager man godt imod de nye studenter, og hvert år samles de på torvet, hvor Borgmesteren holder tale og studenterne fejres med live musik. Skal man på studenterkørsel i Herning, så kører man i en by, som har en lang historie som et stort handelscentrum midt i Midtjylland. Byen er i en konstant levende udvikling, og Herning er nu også centrum for både kunst og kultur. Ikke mindst er Herning kendt for at trække en masse store internationale stjerner til byen, som optræder i det store Jyske Bank Boxen. På studenterkørslen er det selvfølgelig dig der er stjernen! Scenen er din på studenterkørslen, og vi kan køre lige derhen, hvor du ønsker.

Dans løs på studentervognen

Kører du med Dansk Studenterkørsels vogne, så kører du på en studentervogn i absolut topklassen! Alle vores studentervogne er bygget ens op, og er skræddersyet til studenterkørsel. Herning er den tredjestørste by i Midtjylland, så der er en god chance for, at vi skal langt omkring med studentervognen. Heldigvis har Dansk Studenterkørsel nogle af de bedste sæder på markedet for studentervogne. Vores sæder er nemlig polstrede, så de er bløde og behagelige at sidde på i længere tid. Dermed ikke sagt at du skal sidde ned under hele kørslen. Du bestemmer selvfølgelig selv om du vil danse uafbrudt i alle 10 timer. Der skal være plads til at danse, og på en studentervogn fra Dansk Studenterkørsel er mulighed for at udvide dansegulvet. Alle sæderne langs siderne kan nemlig klappes ned, så du kan komme helt ud til kanten. Det er især fedt, når vi kører gennem Herning by, hvor der er masser af trafik og liv i gaden!
Studenter på studentervogn

Frem med basarmen!

Høj musik er et must på studenterkørslen! Derfor har vi investeret i super fede højtalere til alle vores studentervogne. Den har en super fed bas, så Herning kan godt øve sig på basarmen, når vi kommer buldrende ned af Møllegade. Det er muligt at tilslutte sin egen mobil til anlægget, så du har din yndlingsmusik lige ved hånden, når festen skal sættes i gang. Mobiler kan tilsluttes anlægget enten manuelt via AUX-stik, eller trådløst via Bluetooth. Vores kompetente chauffører skal nok hjælpe jer med at få mobilen tilsluttet, så I hurtigt kan komme i gang med festen. Men hvad hvis Spodify æder alt min batteri? Det er der råd for! Vi har nemlig mobilopladning i alle vores vogne, så du skal ikke være bange for at løbe tør for batteri.

Hernings koldeste drikkevarer på studentervognen

På den vestjyske hede, hvor Herning jo ligger, kan der godt blive ret så varmt om sommeren. Heldigvis er det super behageligt at være ombord på en studentervogn, hvor man kan får vind i håret og i huen. På en studentervogn fra Dansk Studenterkørsel, er der også mulighed for at holde jeres mange drikkevarer kolde og lækre. Alle vores studentervogne har nemlig en køler monteret omme på ladet. Det er en klassisk can cooler, som du kender den fra tanken, og så er det bare at fylde den godt op, for så har I kolde drikkevarer til hele turen!
Fest på Studenterkørsel

Traditioner på studenterkørslen i Herning

I Herning vil du oplevet at du som student bliver taget rigtig godt imod ude i byen. Foruden talen fra Borgmesteren på torvet, så er en række sjove traditioner, som hører sig til en klassisk studenterkørsel:

studenterbanneret

Ét er selve studenterbanneret, som er en fast tradition i hele Danmark. På studenterbanneret er det tilladt at være lidt flabet, så skal A-klassen have lidt røg, eller syntes du dem fra Herningsholm har en grim hue, så er det her du kan skrive det! Det er også oplagt at bede befolkningen i Herning om at deltage ved at give et dyt, så det kan du også skrive på dit banner! På vores studentervogne er der plads til hele 4 bannere. 2 store bannere til hver langside og 2 små til bagenden, da der kan være en på hver side af trappen. Målene kan du se her i vores FAQ.

studenterhuerne

En studenterhue uden en eneste skramme er en sørgelig hue, for som traditionen byder, så skal en hue fyldes med hak, klip og små beskeder fra klassekammeraterne. Hvis vi starter i den pæne ende, så er det tradition, at man skriver sin sidste eksamenskarakter midt inde i huens indre betræk. Det er også her at man kan skrive små hilsner til hinanden. Er der tale om en fræk eller romantisk hilsen, så skal den skrives inde under huens kant, under svedbåndet, så man skal folde den ud for at kunne læse beskeden. Ønsker man at give held og lykke til en kammerart, så kan man bide i ham eller hendes studenterhue – i den sorte skygge vel og mærke. Bevæger man sig over de mere festlige klip, så må man klippe en firkant, som symboliserer en kasse øl, hvis man altså har drukket sådan én på under 24 timer. Man kan også få en trekant, hvis man har festet længe nok til at se solopgangen. Begge klip er super aktuelle på studenterkørslen, da man nemt vil komme til at drikke, hvad der svarer til en hel kasse øl, og måske endda også holder festen kørende til solopgang efter studenterkørslen. Hvis man både drikker en hel kasse øl OG ser solopgangen, så må man desuden kombinere de to klip, så de danner et lille hus. Og nu til de mere beskidte: Man får et hak i huens sorte skygge, hvis man bliver ”køresyg” og må kalde på ulrik, tale i den store telefon, eller sagt på godt jysk: knække sig! Gør man det, og det gør mange på en studenterkørsel, så må man altså lade sin hue få et hak. Der er mange flere hueregler, og vi hører gerne fra dig, hvis du kender til flere.

Løb og buksevand på studenterkørslen

For mange vil det være helt obligatorisk at alle dem som har skrevet et 12-tal i huen, skal løbe efter studentervognen fra det første stop på ruten til det næste. Bare rolig, vores søde chauffører hos Dansk Studenterkørsel skal nok køre langsomt, og er man heldig, så er der ikke langt mellem de første stops. Noget andet, som der er tradition for i rigtig mange byer, herunder Aarhus, Horsens og Randers, er at danse rundt om en statue. Nogle gange er den statue placeret i et springvand, og så bliver der ellers givet buksevand og sprøjtet med vand. I Herning har man en oplagt mulighed på torvet, hvor man kan blive kølet ned i de sjove springvand, som ligger på ræd og række, hvis de da ellers er tændt. Det kan derfor godt være en god ide at medbringe skiftetøj, enten kondisko, hvis du er en 12-tals type, eller skifte tøj, hvis du gerne vil lege vandkrig på Herning Torv. Under vores bløde sæder i midtergangen, vil du finde vores bagageopbevaring, hvor du trygt kan placere din jakke og andre personlige ejendele, så de ikke ligger og flyder i øl og shotsslatter på gulvet.

Afslut din studenterkørsel i Herning med manér

Når festen skal fortsættes efter studenterkørslen, så er der masser af god barer i Herning, som har søret for at gøre lidt ekstra ud af det i studenterugen. Den famøse studenteruge fejres bla. på steder som Zwei Grosse Bier Bar, Dansebar og Einstein Herning samt Baren. Og studentervognen? Den skal du ikke tænke på. Vi har gratis rengøring med i prisen, så det eneste du skal gøre, når turen er forbi er at tage dine ting med dig ned fra vognen igen. Dansk Studenterkørsel ser frem til at køre i Herning, og har du endnu ikke booket din topklasse studentervogn, så udfyld formularen på forsiden, og få et gratis og unikt tilbud på studenterkørsel.