Sådan fejres studenterne med studenterkørsel i Grenaa

Grenaa er en rigtig lille perle i det smukke Djursland, og skal du på studenterkørsel her, så er du kommet til det rette sted. Dansk Studenterkørsel tager dig her med til Grenaa, hvor det går vildt for sig på studenterkørslerne. Grenaa er nemlig Djurslands største by, og derfor er det her det går ned, når studentervognene indtager Djursland i juni måned.

Her finder du studenterne i Grenaa

En rask gåtur fra Grenaa station, og man befinder sig på N P Josiassens Vej, hvor byens gymnasiale uddannelser ligger overfor hinanden. Den første på vejen er VID Gymnasier, som møder en med den store runde hvide facade. Den hed engang Grenaa Handelsgymnasium, og er det en handelseksamen, som man er interesseret i så kan man stadig få den her på VID Gymnasier. Som navnet antyder, så dækker VID Gymnasier over mere end ét gymnasium , og det er da også rigtigt, da man både kan tage en handelseksamen og den tekniske eksamen HTX. VID er altså stedet for de blå studenterhuer, og mere specifikt den kongeblå til handelsstudenterne og den mørke marineblå på de tekniske studenter. Skal huen være rød eller lyseblå så skal vi lidt længere ned af N P Josiassens Vej og ind af Gymnasievej til Grenaa Gymnasium. Den gamle røde murstensbygning fra 1961 danner ramme som gymnasielivet på Grenaa Gymnasium. Alle skal naturligvis ud på den traditionsrige studenterkørsel, og skal det være noget helt ud over det sædvanlige, så er det det her hos Dansk Studenterkørsel at du skal finde din studentervogn.
Studenter på studenterkørsel

Pas på ulven

Djursland er en af de flotteste egne i Danmark, hvilket skyldes det særlige bakkelandskab, som findes både nord og syd for byen. Gennem Grenaa løber en 7 km lang å, som munder ud i Kattegat ved Grenaa havn. Det er i det hele taget et meget grønt og frodigt område som omgiver Grenaa, og det betyder også at vi på studenterkørslen kan opleve store natur oplevelser, når først vi bevæger os ud af byen. Det er jo også her på Djursland at man har set ulve ude i naturen, så måske vi er heldige at fange et glimt fra ladet af studentervognen. Ellers er de eneste unge ulve vi ser på studenterkørslen, dem som allerede er med om bord på studentervognen.

Vi kører studentervognen ned til Søren Kanne

En studenterkørsel i Grenaa foregår typisk efter dimissionen, men kan også starte hjemme hos en af de nyslåede studenter, med morgenmad og hygge. For dem som skal køre efter dimissionen, er der en sjov tradition som går ud på, at alle som fik 12 i sidste eksamen, skal løbe fra skolen og ned til torvet. På torvet udfolder der sig en rigtig Grenaa-tradition når studenterne springer ud. Torvet i Grenaa, som normal er en fredlig oase midt i Grenaa, hvor hele 3 gågader mødes, omdannes til et kaos af studentervogne og studenter med studenterhuer i alle farver. I Grenaa er det nemlig en fast tradition på studenterkørslerne, at man skal ned og danse om Søren Kannes statue, som står på torvet i Grenaa.
Student

Dansk Studenterkørsel i sin helt egen liga

Booker du din studenterkørsel ved Dansk Studenterkørsel, så kan du tro vi nok skal sørge for I kommer ned til Søren Kanne. Vi er ret stolte af vores chauffører, som er super professionelle, men har samtidig øje for at I skal have den vildeste fest i sikre rammer. Har I nogle skøre forslag på turen, så vil de gøre alt for at imødekomme jeres ønsker, så længe det selvfølgelig er inden for lovens grænser. Du er også garanteret at ankomme til torvet på en af landets fedeste og top tunede studentervogne. Og med det hentyder vi til det helt særlige opbygning vores vogne har fået, så de er skræddersyet til studenterkørsel. Først og fremmest kan du se frem til at høre jeres musik på et kæmpe anlæg med de største højtalere. Du kan blive blæst bagover af den tunge bas, hvis det er det du er til, men er du mere chill, så vil du kunne nyde godt af vores polstrede sæder, som sikre din komfort i de mange timer vi er på farten. Sæderne kan også vippes ned langs med siderne i studentervognen, hvilket betyder at der kan skabes endnu mere plads at hoppe og danse på.
Studine på studenterkørsel

Vådt og tørt på studenterkørselen

Er vi heldige med vejret, så vil solen skinne fra en skyfri himmel, og så behøver vi ikke at tage vores presenninger i brug. Skulle det begynde at dryppe, så kan vores presenninger justeres efter behov. Måske er det kun nødvendigt at dække lidt af vognen til, men skulle vi være nødsaget til at dække vognen fuldt, så har vi lavet vores presenninger sådan, at der er ”vinduer” i, så man stadig kan se både ind og ud af studentervognen. For mange, er det vigtigt at komme ud og bede på studenterkørslen, for så kan man nemlig klippe en bølge i studenterhuen. I Grenaa er der heller ikke langt til vandet, så vi kan sagtens få arrangeret at I kan hoppe ud i det blå. På Dansk Studenterkørsels vogne er der også bagageopbevaring, hvor I kan have skiftetøj med uden at det bliver klistret til i bunden af studentervognen. Bagageopbevaringen finder du under de midterste sæder i vandtætte bokse, som holdes på plads af speciallavede skinner. Efter sådan en våd tur i vandet, så er det skønt at kunne blive tør igen, derfor kan I med fordel medbring håndklæde og tørt tøj. Skulle halsen blive tør, så snup en kold flaske i køleren på studentervognen. På alle vores studentervogne er der en Can Cooler, som holder jeres drikkevarer dejligt kolde på hele turen.
Studenter på studentervogn

Ses vi i Grenaa?

Vi glæder os til at skulle køre i smukke Grenaa til juni måned. Bliver du student, og din klasse med på en af de bedste studentervogne i hele landet? Lav en gratis og uforpligtende forespørgsel på forsiden. Her vi du med det samme kunne se priser og ledige datoer i Grenaa på vores studentervogne. Du skal dog være i god tid, da vi hurtigt bliver booket.