Hvordan fester en viborgenser?

Viborg er et smukt og kulturrigt mål til din studenterkørsel, oplev f.eks. den flotte domkirke, som blev opført i 1100-tallet og er Viborgs mest kendte kirke. De bedste oplevelser i Viborg som student er ikke alene alkohol, råb og traditioner, men også dét at opleve byens egne seværdigheder. I Viborg har man eksempelvis en sjov miniby, som er en kulturhistorisk miniudgave af Viborg fra 1850-erne.
Alle bygningerne i Viborg miniby er bygget i størrelses-forholdene 1:10, og byen består i dag af ca. 34 forskellige huse samt Gråbrødre Klosterkirke.

Viborg er også hjem til Folkebladstoget, hvor du kan få en 45 minutter lang guidet tur i det lille tog, som både har plads til børn såvel som voksne, og kan desuden lejes ud til firmafester og lignende. Er du mere til de gode (meget!) gamle dage, ligger der en smule nord for Viborg by, det spændende Hvolris Jernaldermuseum, som ikke kun er et oplevelsescenter men også et smukt naturområde.
På friluftsmuseumet kan man prøve gamle håndværk og madlavning, som det fungerede dengang. Viborg er altså en spændende by, med masser af aktiviteter og seværdigheder, både for dig som student på din kørsel med os, samt hvis man vil besøge byen en anden gang for at få alle byens unikke oplevelser med sig.

Der festes igennem som student

Midtjysk domkirke-by

Viborg er en af Danmarks ældste byer og har et indbyggertal på omtrent 40.000. Den midtjyske by emmer af kultur og historie og er især kendt for den kendte, store domkirke og den hyggelige gamle bydel. Der findes et hav af gamle fredede bygninger i Viborg, som du sikker vil komme forbi på din kørsel i studentervognen. Den ældste er Domprovstegården, som er helt tilbage fra år 1480. Derudover rummer Viborg også adskillelige museer, hvoraf Viborg Museum, et kulturhistorisk lokalmuseum, er det mest besøgte. Her kommer cirka 20.000 gæster om året.

Foruden kulturen og den gamle historie, rummer byen også en masse unge mennesker – blandt andet eleverne fra Viborg Katedralskole, der er det ældste gymnasium i byen og har omkring 1000 elever, og Viborg Gymnasium og HF, der har omkring 900 elever. Hos Dansk Studenterkørsel kører vi hvert år med rigtig mange klasser fra skolerne i Viborg.

Studenterkørsel i både smukke, kulturrige og historiske omgivelser

Hvert år i juni måned kommer et nyt kuld af studenter i Viborg ud og skal køre studenterkørsel. Her er der tradition for, at vognen skal pyntes med bøgeblade og opfindsomme bannere, og køre rundt i den smukke by. Flere af de unge mennesker bor udenfor Viborg, og man kommer ofte ud på en længere køretur, når man skal nå at besøge alle klassens familier. Her er der rig mulighed for at nyde den smukke natur og stå skarpt med sin nye hue og vind i håret på ladet af studentervognen. Man er ofte kun ved familierne i 20-30 minutter, før man kører videre til næste familie. Dansk Studenterkørsel har altid friske og selvfølgelige ansvarlige chauffører, der også kan sørge for, at man får en kæmpe fest på de lidt længere stræk.

Det er nemlig ikke usædvanligt at vores chauffører impulsivt triller ind på et grønt areal og arrangerer en hurtigt ølstafet, såfremt der er stemning for det blandt klassen bag i ladet. Ønsker du at din studenterkørsel finder sted i omgivelser rige på kultur, er du kommet til den rigtige by. Med både gallerier, teatre og museer, kan du være sikker på ikke alene af få stillet den tørst man mærker i halsen når man trænger til en stor, kold fadøl, men også den næsten umættelige tørst for viden, man jo selvfølgelig 😉 har udviklet under ens tid som studerende på landets gymnasier.

Derudover går Hærvejen endda igennem Viborg, og hvis man er naturelsker, kan man vandre hele vejen fra Hirtshals dertil (212 km!), kært barn har mange navne som man siger, og Hærvejen er også kendt som “Oksevejen”, “Gammel Viborgvej”, “Pilgrimvejen” mm. Hærvejen er blot én af de 3-4 gamle veje, der strækker sig langs Jylland. Der holdes i dag en årlig vandring fra Slesvig til Viborg, turen tiltrækker 300-500 vandringsmænd og kvinder, tager hele 7 dage og blev første gang afholdt i 1973. Hærvejen er derfor et perfekt sted at få tømmermændende vandret væk, da der sikkert knap og nap er nok km på turen til at komme af med dem, efter den vilde druk- og fest-dag man nu fik holdt som nybagt student under sin studenterkørsel i Viborg og omegn.

studentervogn

Er man mere til musik, har man chancen for at høre diverse kendte- og ukendte bands try-out til Vibstock festival, en festival der startede i 2010 da en flok unge besluttede sig for at de da ville have en festival i Viborg. Festivalen selv finder dog først sted i august, men try-outs kører gennem hele juli. Selvom I jo nok går glip af selve Vibstock festival, kan I til gengæld være sikre på at er der ofte er koncerter, comedy og andre shows på både Paletten og i Tinghallen. Oplev danske stjerner som Nik og Jay, Anders Matthesen og mange flere live i den dejlige danske by, hvis kommune så passende bærer sloganet: Glæd dig.

Borgvold – Bølgen og bowling

Endestationen for en studenterkørsel i Viborg er ofte hos én fra klassen, men kan også være ved f.eks. Borgvold – en flot park der ligger i centrum af Viborg. Borgvold var en del af byens middelalderlige voldsanlæg mellem Viborgsøerne fra omkring 1150. Man kommer altså ikke udenom det historiske når man kører studenterkørsel i Viborg.

Ved Borgvold er der tradition for, at man hopper nøgen i vandet og skaffer sig bølgen i studenterhuen. Selvom der ikke er tradition for en decideret studenterrunde i Viborg, så går man stadigvæk all-in på at få samlet diverse klip og tegn sammen til huen! Og de viborggensiske studenter er mestre i denne disciplin – i hvert fald oplever vi ofte at der er adskillige hak, klip og bidemærker i studenterhuerne, når vi læsser et ladfuld udmattede studenter af om aftenen.

Borgvold er samlingspunkt om alle studenter fra de forskellige gymnasier og efter man har fået bølgen, kan man sagtens – skoler og klasser imellem – spille en omgang ølbowling og hyggesnakke, inden man går i samlet flok op til det lokale diskotek Crazy Daisy. Her fester man til den lyse morgen, indtil man tager hjem og lader op til endnu en bytur aftenen efter!