Billig Studenterkørsel i Randers

Randers er en by i Østjylland med omkring 62.000 indbyggere, hvilket gør den til Danmarks 6. største by. Randers er den næststørste i by i Østjylland efter Aarhus.

Byen ligger for enden af Gudenåen og samtidig i bunden af Randers Fjord. Når man kører studenterkørsel i Randers, kan chaufføren godt indstille sig på, at bruge studentervognens laveste gear, hvis klassen skal køre i den nordlige del af byen. Her er der nemlig rigtig stejle bakker.

Når byen er blandt de 10 største byer i landet, så er der selvsagt også mange unge gymnasieelever. Mange af disse læser STX på Randers Statsskole, hvor der går omkring 900 elever eller på Paderup Gymnasium som har ca. 700 elever.
I Randers kan man også læse HTX og det gør man på Randers Tekniske skole eller HHX på Tradium Handelsgymnasium. Derudover er der også Randers HF og VUC.

randers

 

Dans i Randers

Ligesom mange andre byer, har gymnasierne i Randers også faste traditioner for de nyudklækkede studenter. Traditionerne er dog forskellige på de forskellige uddannelsesinstitutioner i byen, men fælles for dem alle er det, at det handler om at danse.

HTX eleverne fra Randers Tekniske skole har en tradition, om at danse rundt om den store blå nøgle ved Værket på Sven Dalsgaards Plads. Her danser de rundt om nøglen og synger ”Boogie Woogie”.

STX studenter danser også, men de danser et andet sted i byen. De danser nemlig rundt om Niels Ebbesen statuen som ligger på Rådhustorvet i Randers. Det er både eleverne fra Randers Statsskole og Paderup Gymnasium som mødes og danser og synger rundt om den flotte statue.

Går man på Randers HF og VUC og læser HF, går man ej heller glip af dansetraditionen. Her har man også en stolt tradition, hvor man skal danse rundt om Den Jyske Hingst som står midt på Østervold.

En by med mange turistattraktioner

Det hele kan ikke gå op i dans – man skal også køre rundt i byen, når man er på studenterkørsel. Når man kører rundt i byen, kan man ikke undgå at køre forbi en eller flere turistattraktioner – for dem er der nemlig mange af i Randers. Blandt andet kommer man forbi Randers Regnskov, der er Nordeuropas største kunstige regnskov. Her kan man se mere end 250 dyrearter. Her finder man alt lige fra sjove aber, til farlige krokodiller og giftige slanger.

Når man planlægger ruten til studenterkørslen, kan man næsten altid være sikker på, at man skal forbi det flotte og autentiske Graceland Randers, der ligger lige ud til Århusvej. Graceland Randers er en tro kopi af Elvis Presleys originale huse og fungerer til daglig som museum omhandlende den legendariske sanger. Huset kan dog også bookes til arrangementer, så hvis man har lyst til at holde sit studentergilde i amerikanske rock’n roll omgivelser, er der mulighed for det.

Fest hele sommeren

Studenterugen ligger altid i starten af sommeren, men Randers by er så heldig af have en uge mere, der er dedikeret til fest. Nemlig Randers Ugen, som ligger i august. Her kan man høre god musik fra kendte kunstnere og drikke en masse øl og drinks i midtbyen. Så hvis man ikke har fået fest nok på sin studenterkørsel, så kan man godt glæde sig til Randers ugen, hvor den endnu en gang får fuld gas.