Traditionsfyldt studenterkørsel i Horsens

Når vi kører med studenter i Horsens og omegn, er det altid med en speciel følelse!
Det var nemlig hér vi startede med vores første vogn for mange år siden. Og for at være ærlig…ja, så lignede den første vogn noget der var løgn! Den kan vel bedst beskrives som ét stort sammenskudsgilde af gamle brædder, genoprettede søm og skruer, et aflagt bilanlæg og malingrester fra venner og bekendte. Men det hele fungerede egentlig meget godt og vores studenter havde nogle fantastiske kørsler.

Siden da er der sket rigtig meget hos Dansk Studenterkørsel – både med opbygningen af vores lastbiler og med størrelsen på vores vognpark…gudskelov!
Og heldigvis har vi stadig fornøjelsen af hvert år at køre med rigtig mange klasser fra både Horsens Gymnasium (STX), Statsskolen (STX), Learnmark Horsens (HHX og STX) og Horsens HF & VUC.

Lokale chauffører

Rigtig mange af vores chauffører kommer ligeledes fra Horsens og omegn, så de kender selv byen rigtig godt.

Det sjove ved vores Horsens-kørsler er, at der er så mange traditioner på kørslerne i løbet af dagen.
Så snart de første par kasser øl og cider er tømt bag i ladet, stiger stemningen støt. Når vi rammer starten af eftermiddagen, plejer vi ALTID at rulle en tur ned gennem Søndergade, som i øvrigt er Danmarks bredeste gågade. Vi starter altid oppe fra Torvet, og så snart vi holder her, er alle gæsterne nede fra Café Corfitz ikke i tvivl…nu kommer der endnu en pimpet studentervogn fra Dansk Studenterkørsel med fuld skrald på anlægget.

Det er en fornøjelse at trille lige så stille ned ad den tætpakkede gågade, alt i mens folk smiler og vinker. Forældre stopper op med deres børn og fortæller dem om, hvad der sker og hvorfor de unge mennesker bag i ladet er så glade.
Og når vi så rammer midten af gågaden, går det hele amok! Studenterne hopper og danser, musikken pumper løs og alkoholen sprøjter ud over det hele…altså som i “se mig, jeg har lige taget bad i Mokaï” Her er hele Søndergades udeservering samlet – dvs. her sidder rigtig mange mennesker og nyder en iskold fadøl i solen.

Danse om Kalven

Tilfældigvis er det også lige her at Horsens’ mest kendte springvand er, nemlig Kalven. Og da det blandt studenterne i Horsens er en gammel tradition at skulle danse om Kalven, gør vi selvfølgelig altid holdt her. Og så skruer vi i øvrigt lige heeelt op for anlægget, mens vi læsser vores studenter af, så de kan komme ned og byde Kalven op til dans, hvilket i øvrigt er til stor underholdning for caféernes gæster fra både Corfitz og Jørgensens Hotel.

Er der stemning for det og er det ikke til gene for de øvrige fodgængere, arrangerer vi af og til også en ølstafet op og ned ad Søndergade. Inden vi kører fra Kalven, sørger vores chauffører naturligvis altid for lige at rydde op efter os. Dvs. samler affald, flasker og dåser sammen i en affaldssæk.

Dans om kalven

Besøg på Mad Americans

Efter turen ned ad Søndergade, er det nærliggende at svinge op forbi Horsens’ mest populære diskotek – nemlig Mad Americans på Rædersgade 5.

Mad Americans startede egentlig som et Crazy Daisy diskotek tilbage i år 2000, og har siden da lagt dansegulv til tusindvis af unge festende mennesker. Især i studenterugen er der fuld tryk på Mad Americans. Rigtig mange studenter har været forbi, for at hente deres armbånd til studenterugen. Et armbånd der giver fri adgang på alle studenterugens dage samt forskellige fordele og rabatter på f.eks. drinks og flasker.

Ofte tilbyder Mad Americans også studenterklasserne en portion drikkevarer, hvis du planlægger et stop forbi diskoteket i løbet af deres studenterkørsel. Her får de påmonteret banner på studenterlastbilen og overleret en masse gratis drikkevarer til resten af turen. Og lige netop her er det jo optimalt at alle vores vogne er installeret med køleskabe, så vores klasser kan holde deres drikkevarer kolde i løbet af den varme sommerdag. Er vi rigtig heldige – og passer det lige med tilgængeligt personale på Mad Americans, får klasserne lov at komme op ovenpå, hvor husets DJ sparker gang i festen, mens klassen fyrer den max af ude på dansegulvet.

Mad Americans

Ud og få bølgen ved Husodde Strand

Efter en tætpakket gågade med dans om Kalven og fuld smæk på Mad Americans, er folk godt og grundigt svedige, forpustede og trætte…men mest af alt bare smurt ind i øl og cider. I bagende solskind bliver det hurtigt til en ret klistret cocktail.
Derfor er den efterfølgende destination på turen, ofte Husodde Strand i Stensballe. Her er både en fantastisk sandstrand samt en god og lang badebro. Det er altid et kæmpe hit at få en dukkert i det friske og kølige havvand – og så giver det jo en bølge i huen, som traditionen siger.

Da Husodde Strand ligger lige ved siden af Husodde Strand Camping, er det som regel altid godt fyldt op med badegæste på stranden. Derudover er det også et yndet sted at få en dukkert for beboerne i Stensballe, da Husodde Strand nærmest er en del af Stensballe by. Alligevel plejer vores studenter altid at tage pænt hensyn til strandens øvrige gæster, og vi har egentlig aldrig oplevet nogle sure miner – hverken når vi er ankommet eller kørt fra stranden.

Nøgenbadning

Én af de gode ting ved opbygningen på vores lastbiler, er den måde man har mulighed for at tilslutte sin musik på. Bl.a. kan dette gøres trådløst via Bluetooth, hvilket betyder, at der ikke hele tiden er én fra klassen, som skal sidde helt oppe ved højttalerne og få blæst hjernen ud, fordi han gerne vil styre hvad der skal spilles.

Derimod kan alle koble op på anlægget fra deres smartphone, og styre musikken direkte fra denne. Dette gør, at klasserne ofte tager en halv times tid på stranden, hvor de bare sidder i sandet og hygger, mens lastbilen holder og spiller musik – alt sammen styret trådløst, så man ikke behøver at bevæge sig fra stranden og op i vognen.

Frådern er lig med McDonald’s

Sidst på eftermiddagen er der efterhånden ved at være fyldt så meget alkohol på de nybagte studenter, at sulten begynder at melde sig. Ofte glemmer mange at få lidt ordentlig mad i maven, når vi gør hold rundt ved forældrene. Så hen ad aftenen er det ikke usædvanligt at vi snupper en omgang McDrive. Eller det vil egentlig sige at vi kører ind på McDonald’s på Vejlevej i Horsens, hvor vi svinger vognen op forbi bestillingslugen, for at bestille 30 cheesburgere.

Det er altid et sjovt syn at se en hel restaurants gæster stå klistret op på indersiden af vinduerne, mens vi triller forbi med fuld smæk på anlægget. McDonald’s må virkelig kunne mærke en ekstra omsætning i de dage vi kører med studenter, for vi har efterhånden lagt ret mange bestillinger på “30 cheeseburgere, tak”.
Men det er altid et kæmpe hit blandt studenterne, og det giver lige festen bag i ladet et ekstra løft.

Så jo, studenterkørsel i Horsens er altid noget helt specielt for os og vi glæder os hvert år til at køre disse kørsler.