Studenterkørsel Syd- og Sønderjylland

Dansk Studenterkørsel tager dig og klassen med på en uforglemmelig tur, hvad end du kommer fra Sønderjylland eller resten af Region Syddanmark.
Vi har kørsler lige fra Varde til Sønderborg, og det er altid en fornøjelse at køre i det smukke Sønderjyske landskab med Danmarks måske festligste studenter.

Hver by har sine studenterkørselstraditioner

I det sydlige Jylland holder man fast I de gode gamle studenterkørselstraditioner, hvilket giver et ekstra festligt indslag på studenterkørslen, når der gøres stop ved statuer og springvand i de forskellige byer.
Her kan du læse lidt om traditionerne i de forskellige sydjyske byer, og har din egen by ikke en fast tradition, så lad dig inspirere her, hvor du kan få ideer til at starte jeres egen tradition.

Pige

Studenterkørsel i Sydvest

Skal du og klassen ud og køre studenterkørsel i Vardes gader og stræder, så gør Dansk Studenterkørsel gerne stop ved Varde Rådhus, så I kan få den traditionelle svingom ved Frederik d. 7.
Dansen skal selvfølgelig ende med en tur i vandet ved Varde-Perlen, som den store runde sten i bassinet skal forestille.
Det er helt unikt at der i Varde å findes flodperlemuslinger, der kan skabe disse smukke skinnende hvide perler, som er så kostbare.
Vi lover at du vil føle dig som en perle i en østers, som man siger, når Dansk Studenterkørsel tager dig og rasten af klassen med på den vildeste kørsel i jeres liv.

Går turen derimod til Esbjerg, så kan du også være sikker på, at vi tager dig med ned til Torvet, hvor man traditionen tro danser kædedans om Christian den Niende.
I Esbjerg har de mottoet ”Rask må det gå”, og kører du med Dansk Studenterkørsel så kan du tro det nok skal gå rask til, når vi kommer buldrende gennem den gamle fiskerby.
Mottoet ”Rask må det gå” stammer fra den gamle fiskehandler Hans Philipsen, en velvidt mand, som eftersigende ofte brugte denne frase.
Hvis du vil læse mere om studenterkørsel i Esbjerg, så kan du gøre det lige her.

I Nabobyen Ribe er der også gang i festen når alle studenterne danser om springvandet på Sct. Catharinæ Plads. Du kan læse meget mere om studenterkørsel i Ribe lige her.
Og i Tønder fester de også til den lyse morgen, selv efter en tur med Dansk Studenterkørsel.
Ønsker man at køre ud og bade er det også en mulighed på jeres studenterkørsel.
Hos Dansk Studenterkørsel har vi hørt en fugl synge om, at man i Tønder nøgenbader i Vidå, selvfølgelig med huen på, når man er på studenterkørsel!
Men man behøver ikke være nøgen for at få en bølge i huen, for nogle er det nok bare at få sig en dukkert i det kolde vand.
I eksempelvis Vejen bades der i Troldespringvandet, både med og uden tøj, men altid med huen på.

Varde til Vejle – Sådan fester de i sydøst

Tager man turen over på den østlige side af region Syddanmark, så har de også her en masse sjove traditioner.
I Vejle er der fuldstændig proppet på rådhustorvet indtages af de nye studenter. I daglig tale kaldes det ”dansen om bøgen”, men det er nok nærmere en ”dans ved bøgen”, da der ikke er meget plads at bevæge sig rundt på.
Der er til gengæld ingen springvand, så skal i have en bølge i huen er det bare at sige til, så kører Dansk Studenterkørsel gerne en tur ud til Albuen, hvor i kan hoppe i fjorden, hvis vejret er godt.

Dansk Studenterkørsel kører også i Fredericia.
I Fredericia er det fast tradition at studenterne danser om statuen af den tapre landsoldat. Også kaldet Landsoldaten i daglig tale.
Statuen, der foruden at være en studenterkørsels attraktion, er et monument og mindesmærke for den menige og ukendte soldat, og er eftersigende verdens første af sin slags.
Hvis du vil vide mere om studenterkørsel i Fredericia, så kan du læse mere på dette link.
Studenterkørsel har formentlig også været et fænomen som er den første af sin slags i verden. I hvert fald ser vi ikke andre lande fejre deres eksamen med en kæmpe fest i ladet på en lastbil.
En kæmpe fest får du i hvert fald med Dansk Studenterkørsel, som har sat rammerne med lys, røgkanon og kæmpe anlæg.

I den Sønderjyske by Sønderborg, har de også en statue, som alle studenter skal besøge. Det er nemlig Alspigen, og meget praktisk er det, at hun står midt i et bassin, for så skal de nye studenter ikke løbe langt efter at få den populære bølge i huen.
Man starter derfor med dans, og bagefter kan man køle kroppen ned i det kolde vand. Sørg dog for at være en af de første, da bassinet hurtigt fyldes med diverse væsker, og her kan der være tale om andet end bare øl.

I den nærtliggende by Aabenraa fejre de selvfølgelig også studentereksamen med studenterkørsel som i resten af Danmark, men som noget unikt kan man også møde tyske studenter i studentervognene.
I Aabenraa ligger nemlig det tyske gymnasium: Deutsches Gymnasium für Nordschleswig, hvor man ikke nok med en studentereksamen også får det tyske Abitur. Dette betyder at studenter fra det tyske gymnasium både kan søge ind på universiteter i Danmark og Tyskland.
Det må være en klar fordel for de tyske studenter, der derved får lov at opleve en studenterkørsel, der jo er noget helt specielt og en oplevelse man aldrig glemmer!

Dansk Studenterkørsel kører ud til hele Syd- og Sønderjylland, og vi glæder os til at køre med dig!