Fed fest, alternativ kunst og høj musik i Aalborg

Om du kommer fra et færdiggjort studieforløb hos Aalborghus, Hasseris Gymnasium, Aalborg Tekniske Gymnasium eller en helt fjerde uddannelse, kan vi med garanti love dig at du får en uforglemmelig oplevelse med Dansk Studenterkørsel, såfremt din klasse f.eks. vælger at køre studenterkørsel i Aalborg. Byen er som en enorm æske lækker chokolade og er en ren fest for sanserne. Her er noget for enhver smag og overraskelserne venter om hvert eneste gadehjørne, med både kæmpe varehuse og små hyggelige special-butikker. Aalborg er desuden en utrolig populær by for netop studenterkørsel, så sørg for at få booket din klasses kørsel hos os i god tid!

Med sine 112.194 indbyggere, er det ikke en overraskelse at Aalborg ikke alene er Danmarks fjerdestørste by, men også kaldes “Nordjyllands hovedstad”. Derfor er her, under studenterkørslen i Danmarks flotteste handelsby, selvfølgelig masser af spændende oplevelser at finde for unge mennesker. Med mottoet “Vild med verden” kan du være helt sikker på at du og dine klassekammerater får en fantastisk oplevelse når I fester, drikker og synger løs, mens I kører jeres studenterkørsel igennem Aalborg by og omegn.

Musik og koncerter året rundt

Er du til musik, (for hvem er IKKE det?) har Aalborg selvfølgelig også noget for dig, da der rundt omkring i den danske storby ikke alene findes små hyggelige og til tider alternative koncertsteder, men endda også storslåede koncertsale med plads til publikum på flere end tusinde mennesker. Studenterhuset er endnu et sted i Aalborg der eksisterer i fest og musikkens navn, og er til for de unge. Hvad enten man mødes her for at spille pool, brætspil eller rockmusik, er der altid godt humør i bygningen og plads til en hyggebajer med alle vennerne.

Der spilles hvert år helt op mod omkring 300 koncerter på spillestedet Skråen, både inden- og udendørs i Aalborg og omegn, så der er gode chancer for at byen allerede er godt igang med at feste med max skruet op for noget lækker musik, når der skal køres studenterkørsel med klassen i Aalborg. Desuden så gør det jo ikke noget at I skråler lidt med på sangene, når byen alligevel er i party humør, mens I f.eks. kører forbi det smukke Musikkens Hus, som vi syntes at I næsten skal opleve når I nu alligevel er inde i Aalborg by, og som også er en af byens mest visuelt imponerende bygninger, både ude- og indefra.

 

Gang i den med Aalborg karneval!

Med omkring 60.000 deltagere og helt op til 100.000 tilskuere, er Aalborg Karneval Nordeuropas største folkelige karnevalsparade. Det er en fantastisk farverig og glædesfuld oplevelse for enhver der beslutter sig for at deltage i denne grænseoverskridende tradition, hvor mottoet går: “gaden er scenen, du er gøgleren”. Hvert år bliver der valgt et tema, der udfordrer deltagerne til at slippe både fantasien og kreativiteten løs og forberede et kostume der netop illustrerer din version og fortolkning af dette tema for verden omkring dig. F.eks. var temaet i 2016 “Der var engang…”. Folk mødte op i alt fra klassiske H.C. Andersen-eventyr, historiske figurer, fantasivæsner og traditionelle kostumer fra hele verden. Temaet i 2017 er “Verden er fuld af…”, hvilket endnu en gang byder deltagerne på selv at definere hvad de mener verden er fuld af, om det er noget så poetisk som kærlighed, simpelt som go’e øl, eller skørt som enhjørninge og drager.

Dansk Studenterkørsel har endda selv været med til Aalborg Karneval, hvor vi i 2010 fyrede den af med vores CULT-MODJO vogn, hvorfra søde CULT-piger kastede kondomer, slikkepinde og gratis MODJO ud til de mange deltagere i karnevalet. Det var en uforglemmelig oplevelse for de mange studerende i Aalborg, ikke alene at deltage i et karneval så vildt og uforglemmeligt, som det der holdes hvert år i maj måned i den flotte storby Aalborg, men også at få fornemmelsen af, hvilken slags lastbil der er mulighed for at komme ud og køre deres studenterkørsel og holde deres egen fest i, når studenterhuen efter flere års slid, endelig kommer på hovedet.
Hvis du er interesseret i festlighederne, kan du se vores crew fyre den max af til Aalborg Karneval 2010 lige her!

Er du mere til street art og vikingetid?

Måske er alternativ kunst og spændende brug af bylivets elementer mere din stil? I Aalborg kan du netop finde dette hos gadernes smukke street art. Street art er en kontroversiel type kunst der findes i byens omgivelser og ofte inkorporerer elementer fra gaden selv ind i kunstværket. Desværre er der mange der blot ser street art som graffiti, da grænsen mellem disse to kunstformer, nogle gange kan være meget lille og forvirrende. Dog er street art en helt særlig flygtig type kunst, da den kan blive fjernet hvert øjeblik det skulle være. Street art er ofte lavet af en tilfældig ukendt kunstner uden tilladelse til at male på den udvalgte bygning og man har derfor et ukendt tidsrum, hvor man kan opleve det, før det bliver fjernet igen.

Aalborg har dog også gennem tiden gennemgået en flot, frivillig transformation i forhold til netop street art, hvilket betyder at byens tidligere grå beton med tiden er blevet udsmykket af både nationale og internationale hyrede kunstnere som f.eks. El Mac og Morten Andersen. Se det fede street art der nu pryder Utzon Centret, Musikkens Hus, Nordkraft samt mange andre steder i byen. Hvis du booker hos os og vælger at køre din studenterkørsel i Aalborg betyder det altså at du også får en uforglemmelig visuel og farverig oplevelse med i købet. Street Art i Aalborg har endda sin helt egen Instagram hvis det har fået interesse.

Var studiet ikke nok til at slukke din tørst for viden, er Aalborg hjem til en vaskeægte vikingegrav og boplads som du kan få at se hos Lindholm Høje Vikingemuseum, hvor man også kan opleve hvordan livet var som viking i Aalborg for mange hundrede år siden. Til alle de seje studerende, som måske kan ses som nutidens krigere med papir og pen i stedet for sværd og økse, er Tuborg og Carlsberg-øllen måske blevet for kedelig og ‘mainstream’. Du kan derfor passende smage på vikingekrigernes egen foretrukne drik på Vikingemuseet, nemlig mjød. Den består af honning, vand og gær, og har været brygget i Europa helt fra 2800-1800 f.Kr. Skål og fejr jeres studie-sejr med et højt kampråb sammen med din klasse samt den søde festbryg jeres forfædre drak sammen, når slaget efter en lang kamp endelig var vundet!

Natteliv med gang i den på Jomfru Ane gade

Aalborg er desuden særligt kendt for sit spændende natteliv, så planlægger din klassen at feste når studenterkørslen er slut, er Aalborg den perfekte by at slippe sig løs i. Med sit utal af fede diskoteker og hyggelige barer, er der et enormt stort udvalg hvis I har særlige ønsker til hvor I drikker jer i gulvet og fejrer jeres nye velfortjente hue. Man kan også ofte opleve koncerter på og omkring Jomfru Ane Gade, hvor der ligeledes findes et stort antal af festlige diskoteker, barer og restauranter.

Og nu vi er inde omkrang mad, har Aalborg et væld af forskellige, både traditionelle, eksotiske og nytænkende restaurant-muligheder til når dagen har været lang, øllene er drukket og sulten endelig melder sig. I løbet af studenterkørslen besøger I forældrene, men er I uheldige, får I jer ikke et ordentligt måltid i løbet af dagen (vi tæller ikke alt det flydende brød med ;). Så ønsker du mere end blot en hurtig tur forbi Burger King eller McDonalds, er Aalborg utrolig rig på lækre alternativer til den alt for velkendte og næsten kedelige fast-food.

Du kan bl.a. både finde en hyggelig kro med traditionelle Danske retter, fransk cuisine, mexikansk halsbrænd eller udforske helt nye kulinariske vinkler. F.eks. endda med god udsigt over Limfjorden hos Restaurant Fusion. Er du mere til sushi, indisk mad eller en god hjemmebrygget øl til maden er der også et passende spisested til dig i Aalborg, en by med masser af lækker og spændende mad der kan tilfredsstille selv en hel klasse sultne nyudklækkede studenter der har festet i timevis.

fest