Studenterkørsel for alle sanserne i Odense

Hos Dansk Studenterkørsel kører vi hvert år med rigtig mange klasser fra Odense og omegn.
Da Odense er Fyns største by og Danmarks tredjestørste by med næsten 200.000 indbyggere, bor her selvsagt rigtig mange studerende, og kørsel i den smukke by og omegn er særligt efterspurgt, sørg derfor for at få booket din studenterkørsel med os i rigtig god tid! Derudover er Odense en rigtig populær studie-by, derfor har mange af de nyudklækkede studenter, der skal læse videre efter deres gymnasiale uddannelse, rigtig gode muligheder for dette på f.eks. Syddansk Erhvervsskole eller Syddansk Universitet – også kaldet SDU.

Når vi nu snakker om de gymnasiale uddannelser i Odense, er der nok at vælge imellem. Bla. kører vi hvert år med studenter fra både Tietgenskolen, Odense Katedralskole, Syddansk Erhvervsskole (Odense Tekniske Gymnasium), Tornbjerg Gymnasium, Kold College, Mulernes Legatskole og Skt. Knuds Gymnasium.

De gymnasiale uddannelser og skoler i Odense giver unge frit slag, og er med til at sørge for at Danmark I fremtiden har studenter med mange forskellige interesser og faglige færdigheder. Mange af skolerne er desuden flere hundrede år gamle, med en rig historie samt masse af ivrige elever, der har medført at Odense-skolerne bla. har vundet priser inden for både innovation og teknologisk udvikling.

Om i vælger at starte jeres studenterkørsel direkte efter dimission på skolen, eller hjemme hos en klassekammerat, der bor centralt ift. jeres rute, vil i få jeres livs oplevelse når i kører studenterkørsel i Odense & omegn.

Eventyrlige Odense

Hans Christian Andersen blev født den 2. april 1805 i Odense, som ikke alene er hans fødeby men også stedet han voksede op som barn, byen er derfor ikke alene et perfekt sted til studenterkørsel pga. alle de smukke skulpturer, som opført til ære for den verdenskendte forfatter.

Men også et populært turistmål for folk fra hele verden. H.C. Andersens eventyr er endda så kendte, at hans historier, der dog til tider kan være sørgelige, alligevel formår at bringe glæde til både børn og unge overalt i verden, hans bøger findes på 159 forskellige skriftsprog overalt på kloden, så det er ikke mærkeligt at se både kinesere og amerikanere i Odense når det bliver ferie- og studenterkørselstid.

H. C. Andersen er ikke alene en af den danske guldalders hovedpersoner, men menes også at have været opfinderen af det hyggelige og velkendte danske julehjerte! Han var desuden ikke blot kendt for eventyr, men skrev også et væld af kærligheds-digte og klippede smukke mønstre til stor glæde for dem som havde held nok til at overvære hans kunst komme til live, fra blot et enkelt stykke papir.

Som de fleste nok kan relatere til, vidste H. C. Andersen ikke fra start hvad han ville ende med at blive når ”han blev voksen”. Han drømte om teater og sang, men blev mødt med nederlag og afslag. Dog fik man øje på hans talent med pennen og han blev sendt til København for at studere. H.C. Andersen elskede desuden at besøge andre lande, især var han glad for Italien, og han er derfor ,ikke overraskende, forfatteret af Odense-kommunes slogan: ”at rejse er at leve”.

Byen er som sagt pyntet med smukke statuer til ære for forskellige af H.C. Andersens fantastiske eventyr, eller den kendte forfatter selv. Bla. kan du både finde ”Den Standhaftige Tinsoldat” og hans båd ”Papirbåden”, ”De vilde svaner”, ”Den flyvende Kuffert” og mange flere til! Din studenterkørsel i Odense bliver dermed helt sikkert et fantastisk eventyr dig og din klasse sent vil glemme.

Der er desuden masser af muligheder for de lidt frækkere drikkespil, hvis man rigtig vil have gang i blodet og på samme tid anerkende Odenses interessante valg af bykunst. “Tour de fallos” som drikkespillet kaldes, går derfor ud på at man drikker hver gang man passerer en skulptur, der til forveksling, kunne ligne en mandig kønsdel. Et godt eksempel på dette er “stoppenålen” der ikke alene ligner en mandig kønsdel, men også en kvindelig, eller tjek billedet forneden af skulpturen “Vandkunst”.

Vandkunst af Erik Varming

Tinderbox Musikfestival

Siden 2015 er der siden slutningen af juni hvert år blevet givet max gas sydvest for Odense til Tinderbox Musikfestival, som så passende gør brug af sloganet: “Where words fail, music speaks”. Gå ind på denne hjemmeside, hvis du vil vide mere om musikfestivalen.

Festivalen falder som sagt i slutningen af juli, og undgår dermed lige netop at kolliderer med studiekørslen. Man kan tydeligt mærke spændingen og energien byen rundt, da festlighederne er lige om hjørne. Så for dig som kommende student på Fyn, er det en ekstra hard tid, såfremt du både planlægger at give den max gas I hele studenteruge, under vognturen samt til Tinderbox festivalen.

Er du musikelsker, er studenterkørsel i Odense simpelthen en oplevelse der bare er ren musik for dine ører (ba dum tss). Til Tinderbox festival kan du opleve alle de fedeste musik-genre, fra alternativ rock og metal, til pop, hiphop og house, der er altså noget for enhver smag – eller øre – i dette tilfælde. Et godt antal kendte musikere fra hele verden har allerede optrådt til festivalen; L.O.C, Carpark North, Calvin Harris, Robbie Williams mm. og i 2017 besøges den af bla. Lukas Graham.

Passende nok, er musikken en god undskyldning for at følge den studenter-tradition der kendes i nogle dele af landet, og går ud på at hvis man har fået 12 i den sidste eksamen og man derfor har et 12-tal i huen, skal man løbe efter vognen indtil klassen ankommer ved første stop på ruten. Hvilken bedre løbetur findes der, end en ledsagt af masser af godt livemusik?

Når det kommer til fest og musik er Odense langt fra bagud ift. landets større byer, og Odenses diskoteker har flere gange været nomineret som landets bedste. I 2008 blev diskoteket ”Retro” nomineret til prisen og 3 år i træk var ”The Gym” eller ”The Gym Club” nomineret som Danmarks bedste diskotek.

 

Spis godt i Odense

Sker det nu, at I under jeres kørsel ikke har fået nok i maven (udover øl, Mokaï, champagne osv. selvfølgelig), er der rig mulighed for at tilfredsstille enhver form for kulinariske ønsker, nybagte studenter skulle have. I kan f.eks. besøge Restaurant Cro’n, Klosterkroen eller en af de andre spisesteder der specialiserer sig indenfor dansk madlavning.

Byd dig selv og din klasse på endnu en dansk tradition, med masser af lækre danske retter. Er du mere til et hurtigt, nemt og velsmagende stykke godt dansk smørrebrød, kan i vælge at besøge Restaurant Målet, Restaurant Oluf Bagers Gaard eller Kong Volmer, der alle serverer friskt smørrebrød til enhver smag! Måske en idé til nogle af forældrene, som ikke lige kan overskue selv at stå med alle forberedelserne I form af indkøb, tilberedning og servering, når I kommer forbi i studentervognen.

Er sulten stillet, men den søde tand stadig utilfreds, så fortvivl ikke! Odense har rigtig mange lækkerier at byde på, med specialbutikker for delikatesser som rige vine, udenlandske oste, og ikke mindst belgisk chokolade. Måske er du mere til håndlavet chokolade? Så husk at besøge Chokoladehuset! Her kan du både ”smage, dufte, mærke og høre om chokoladens gode egenskaber” De tilbyder endda at man selv kan prøve at lave chokolade-kreationer på butikkens chokoladekursus.

Men hvem har tid til kurser når man lige, endelig er blevet færdig med flere års studeren? I hvert fald nok ikke dig som ny-udklækket student – på denne dag skal der nemlig bare festes og livet skal nydes.

Lækker chokolade

Studenterkørsel i Odense er altså en skøn oplevelse for alle sanserne, og det ville være ærgeligt for dig og din klasse at gå klip af dette. Skynd dig derfor at scrolle ned på denne side og booke jeres vogntur hos os i dag!