Holstebro, den moderne festby!

Om du kommer fra Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Handelsgymnasium, Holstebro Teknisk Gymnasium, eller endda en helt fjerde skole, kan vi hos Dansk Studenterkørsel love dig og din klasse en fantastisk og uforglemmelig studentertur!

Holstebro er en 800,19 km2 stor nordvestlig handelsby, med 35.000 indbyggere, og også et perfekt mål for en fed studenterkørsel. Vi skal nok lige fortælle dig hvorfor. Byen har bla. landets ældste permanente gågade, der blev anlagt i året 1963. Det burde derfor ikke komme som en overraskelse, at Holstebro er det perfekte mål for en shoppingtur med venner og klassekammerater.

Holstebro er ikke bare en smuk handelsby som alle de andre byer. Den blev nemlig blevet kåret som Danmarks bedste og flotteste handelsby i 2006! I Holstebro er der god mulighed for at shop’amok, hvis man skulle have lyst til at udskifte sin garderobe. Eller købe et par store højtalere, så man kan blaste den på max til den kommende studenterfest.

Heldigvis har du dog sikkert for travlt med at feste i jeres studentervogn sammen med klassekammeraterne til at brænde opsparingen af på din studentertur ;).

Holstebro er også en særlig kulturrig by, som er sprængfyldt med flotte skulpturer og kunstværker, som I kan opleve i løbet af jeres studenterkørsel gennem byen, som desuden også er hjem til det spændende Odin Teatret. Det blev grundlagt i Oslo som en træningsskole for aspirerende skuespillere, der ikke var kommet ind på Statens Teaterskole. Skolen etablerede sig senere i Holstebro, hvor man i dag kan opleve mange uhyggelige, spændende og romantiske shows og events. Skynd dig at booke din studenterkørsel hos os i dag, og få en oplevelse dig og dine klassekammerater sent vil glemme!

 

fest på vognen

Kultur og kunst i den smukke handelsby

Snakker man om kultur i Holstebro, kan man ikke komme udenom skulpturen: Maren, eller hendes officielle navn “Kvinde på kærre”, der blev afsløret for byens borgere i 1966 og mødte blandede meninger. Nogle borgere mente dengang at hun havde været spild af deres skattepenge, da hun havde kostet dem 210.000 kr, men i dag ses hun som Holstebros kulturelle førstedame.

Maren er da også 1,5millioner værd den dag i dag, så faktisk var det et regulært røverkøb som Holstebro kommune købte tilbage i 1966. Kør forbi Maren og vis hende jeres studenterhuer, som selvfølgelig er fyldt med hilsner, bidemærker og en masse forskelligt-formede klippede huller! Udover Maren er Holstebro desuden fyldt med museer, gallerier, kunsthåndværker og smuk arkitektur for dem, der er interesserede i andet end at fyre den max af, mens I fræser af sted i jeres studentervogn med høj bas, brølende gennem hele byen!

Er planen at du, efter at du (forhåbentligt) har overlevet den vilde fest bag i studentervognens lad, vil i gang med at studere arkitektur? Så fortvivl ikke, tværtimod, for en køretur gennem Holstebro kan helt sikkert inspirere dig! Byen har nemlig f.eks. vundet In-situ prisen i 2011. Denne arkitekturpris vandt de for deres smukke vandværk: Nibsbjerg Vandcenter, et fantastisk eksempel på abstrakt arkitektur og minimalistisk design.

Når I kører vogntur i Holstebro, kan I desuden være heldige at få tjekket resultatet på den fodboldkamp I måske var nødt til at gå glip af, for at feste med klassen i stedet. Holstebro by er nemlig den stolte ejer af Danmarks største udendørs skærm, med hele 520 tommer! Skærmen er sat op på Black Box Theatre, et teater (sjovt nok), hvor du kan opleve alt fra de fedeste koncerter til stand-up, musicals og meget mere.

Black Box Theatre

Hvor fester man så lige i Holstebro?

…Men I er nu egentlig nok ikke kommet for at opleve hverken den pæne natur eller spændende kultur, der er at finde i byen.

I er her da selvfølgelig for at FESTE, vise jeres lækre nye studenterhue frem, og få sendt hinanden i hegnet med beer-pong, vandfald, ølstafet og andre crazy drikkespil. I Holstebro er der selvfølgelig rig mulighed for både at feste og få slukket tørsten. Her er nemlig barer, værtshuse og diskoteker nok til at stille din tørst for fest! Besøg f.eks. Tobaksfabrikken. Med livemusik hver fredag, fri fadøl for kun en hundredelap om torsdagen og rigtig hyggelig stemning 24/7 er Tobaksfabrikken bare én enkelt mulighed, når det kommer til dans, druk og fest i Holstebro.

Selvom I sikkert er i højeste festgear, skal I alligevel huske at få bidt, klippet og skrevet i hinandens huer. Så selvom I i dagen og aftenens studenterkørsel måske forsvinder i fest og farver, er minderne stadig at finde i form af både bidemærker, huller og blæk i jeres ikke-så-hvide-mere studenterhue, som I i flere år har arbejdet så hårdt for at, og nu endelig stolt kan vise frem!

Noget for enhver smag!

Det er ikke for sjov at Holstebro (godt nok af holstebroerne selv) kaldes “Danmarks spisekammer”. Når sulten endelig sætter ind efter en dag med kun øl, chips og mere øl i maven, trænger man selvsagt til noget ordentligt kost. Om man længes efter god gammeldaws hjemmelavet mad “der smager som mormor laver det”, en kæmpestor frisklavet burger, eller en kinaboks proppet til kanten med nudler og kylling, kan sulten stilles i Holstebro. Byen er fyldt med gastronomiske muligheder, så I hurtigt kan bede sulten pakke sammen, og I igen kan komme tilbage til jeres fede studenterfest med mere dans og høj musik bag i vores lukus studentervogn.

Er du en sød student fra Holstebro sørger du jo også for at overholde studenterhue reglerne! Husk derfor at få givet klassen øl ved største og mindste huestørrelse, samt hvis du ender med det højeste og laveste karakter gennemsnit, for øl kan man da ikke få nok af. Vær desuden klar på at få din hue fyldt med autografer, telefon numre og frække beskeder, samt bidemærker fra vennerne. Vær forberedt på risikoen om at miste dele af huen, men de kan dog fås igen, hvis man scorer eller kysser med f.eks. en sygeplejerske, lærer eller person af samme køn.

Som nybagt student på studenterkørsel skal man altså være klar på lidt af hvert, hvis reglerne skal følges ordentligt, men vi ved at i er klar til at få den fyret af og oplevet jeres livs fest. Så få snavet damerne og fyrene i gulvet, og vis dem hvem der er sejest, når i tager i byen på jeres helt store aften. 😉

Vil du og din klasse sikre jer den optimale fejring af afslutningen på jeres studie, så husk at få booket din klasses studenterkørsel i god tidhos Dansk Studenterkørsel!

Spis godt i Holstebro