Oplev den vildeste studenterkørsel i Tørring

Tørring er langt fra så tør, som navnet måske kunne antyde, og skulle du være i tvivl, så bare besøg Tørring i juni måned, hvor studenterne springer ud.
Tørring er muligvis en lille by, men lad dig ikke narre af størrelsen!

Skal din klasse ligge Tørring ned på studenterkørslen, så er det hos Dansk Studenterkørsel, at I skal booke jeres studentervogn.
Vi sætter gang i festen med de fedeste studentervogne i Jylland, ja måske endda i hele Danmark.

Tørring – en knap så tør by…

Tørring ligger tæt på grænsen til Syddanmark, men hører til Midtjylland. Tørrings navn stammer fra det gamle ord thur, som betyder tør.
Om området har været tørt er svært at vide, men tør eller ej, så løber den frodige Gudenå gennem byen under Aagade, og forskønner byen med sit smukke ydre.
Vi kommer helt sikkert at køre over den flotte Gudenå på studenterkørslen, og her vil I sikkert kunne vinke til alle kanoroerne , som kommer til Tørring hver sommer for at sejle i kano langs Gudenåen.
Gudenåen har også lagt navn til Gudenåcenteret i Tørring, som råder over hele 2 idrætshaller, mødelokaler, en svømmehal med 2 bassiner, og et bibliotek, for uden borgerservice og lokal politiet.
Derved er Gudenåcenteret på mange måder hjertet i Tørring, og vi kommer uden tvivl forbi med studentervognen, for længere nede af vejen ligger Tørring Gymnasium, og her tilbringer mange af byens unge deres tid i hverdagen.

Dansk-Studenterkørsel-Tørring

Her springer Tørrings studenter ud

I Tørring er der kun Tørring Gymnasium, som byens studenter springer ud fra i juni måned.
Ønsker man at tage en HHX eller HTX, og dermed få en blå studenterhue, så er det bare at tage bussen fra Tørring til Hosens eller Vejle.

Det lille gymnasium, med lige knap 400 elever, er et rigtig hyggeligt gymnasium, hvor de fleste kender hinanden på tværs af årgange og klasser.
Tørring Gymnasium – eller TG, som man siger til daglig – kom til byen i 1979, og flyttede til de lokaler I kender i dag i 1981. Det er altså et ægte 80’er gymnasium!

Noget man også kunne fristes til at kalde Tørring Gymnasium er et Politiker Gymnasium.
I hvert fald har flere kendte politikere gået på Tørring Gymnasium, herunder Kristian Thulesen Dahl, Troels Lund Poulsen, Astrid Krag og Mette Abildgaard, og ikke at forglemme spindoktor Søs Marie Serup.
Derfor må der være en særlig politisk kultur på Tørring Gymnasium, som afføder små politiske talenter.

I alt er der 16 klasser på gymnasiet, og ca. 5 af dem skal på studenterkørsel når den røde studenterhue er sat på hovedet.
Der vil være ca. 5 afgangsklasser, som alle skal op i en studentervogn, og her er det rigtig sjovt at møde hinanden ude på Tørrings veje og i parcelhuskvarterene.

Tørring Gymnasium er samlingspunktet for mange af byens unge, og det lille gymnasium har et super godt socialt miljø, og har mange traditionsrige arrangementer i løbet af året.
Eksempelvis er der den årlige TAG-Festival, hvor skolens elever, både gamle og nye selv står for musikken på de 2 scener. ¬

Gymnasiefesterne – eller Gym-festerne – på Tørring Gymnasium er også drevet af skolens elever i festudvalget, og der kommer både livemusik og DJ, samt andre sjove og underholdende indslag fra eleverne selv.

De når næsten op på højde med studenterkørslen, som jo er den største og vildeste fest i din gymnasietid.

Så vild er studenterkørselen i Tørring

Det gode sociale miljø og sammenhold, smitter også af på elevernes karakterer – for når man har det godt, så præsterer man også bedre.
Det betyder også, at eleverne klarer sig godt til studentereksamen, og så må man jo skrive den gode karakter, som man fik ved sidste eksamen ind i sin studenterhue.
Uheldigvis så straffer det gode arbejde sig på studenterkørslen.
Det er nemlig tradition, at studenterne med et 12 tal i huen, skal løbe efter studentervognen fra turens første stop til det næste, før de må komme op i vognen til de andre.

Noget mange også har det sjovt med på studenterkørslen er at besøge et centralt springvand i deres by, og så danse og bade i det springvand.
Nogen får derved klippet en bølge i deres studenterhue, og andre får bare buksevand.
Det er selvfølgelig let nok, hvis man bor i Horsens eller Aarhus, hvor traditionen er næsten lige så obligatorisk, som selve studenterkørslen.
Skulle I ønske at gøre det sammen i Tørring, så er der faktisk et lille bitte springvand på torvet ved Bredgade, som er en oplagt kandidat til et besøg på studenterkørslen.
Med Dansk Studenterkørsel kan I være sikker på at få en super flink chauffør, som vil gøre alt hvad han kan, får at I får en helt fantastisk dag.
Vi vil rigtig gerne imødekomme jeres sjove ideer, og tiltag så bare kom med dem, så finder vi ud af det sammen – om det så er en tur hen til springvandet ved Bredgade eller en dukkert i Gudenåen. I bestemmer!

Udover en super flink chauffør, så få du også en studentervogn i særklasse.
Der er et kæmpe stort anlæg, hvor du kan spille musik direkte fra din smartphone.
Der er også mobilopladere, så du ikke skal frygte at løbe tør for strøm, når musikken spiller.
Sæderne er polstrede og kan klappes ned langs siderne, så I har ekstra danseplads og mulighed for at gå helt ud til kanten og vinke ud til folk i Tørring.
En køler til drikkevarerne er der selvfølgelig også på vognen, for I skal selvfølgelig ikke drikke lunkne øl i sommervarmen.

Studentervogn-med-køler

Det sker i Tørring før og efter studenterkørslen.

Lige op til studenterkørslen afholdes Jelling Festivallen, som ikke ligger langt fra Tørring.
Så med mindre man er fanget af eksamenslæsning, så kunne dette være en lille generalprøve på studenterkørslen.
Jelling er en superhyggelig festival, som startede tilbage i 1989.
Siden har festivallen vokset sig stor, og i dag kan man opleve store internationale navne på scenen i Jelling.

Får du ikke oplevet årets Jelling Festival fordi du skal læse til eksamen, så er der jo også altid Skanderborg festival og Roskilde Festival, som begge ligger efter studenterkørslen.
Så har du abstinenser efter studenterkørslen for mere fest med din klasse, så skynd jer at sikre jer biletter, så I kan lave en camp sammen.

Har du endnu ikke sikret din klasse en studentervogn til at fejres jeres studentereksamen i, så er det nu du skal slå til og lave en uforpligtende forespørgsel på en af vores super fede studentervogne her.