Fest på Silkeborg Torv i studenterugen

Er du ung og fra 8600 skal du sandsynligvis køre studenterkørsel i Silkeborg – og det skal du være glad for. Silkeborg er en af de flotteste byer beliggende i Midtjylland – byen ligger både tæt på Skanderborg og Aarhus. Silkeborg er omgivet af søer, som meget originalt går under navnet Silkeborg Søerne. Her sejler den verdenskendte hjuldamper ”Hjejlen”, som er det ældste dampskib i drift i verden. Hjuldamperen sejler blandt andet forbi den 147 meter høje bakke Himmelbjerget.

Selvom Himmelbjerget nok ikke er et af stoppene på studenterkørsel, så kan man se over til udflugtsstedet helt nede fra midtbyen og med sine 45.000 indbyggere er Silkeborg et meget festligt sted, særligt under studenterugen.

 

Et af Danmarks største gymnasier feat. Stine Bramsen

Silkeborg Gymnasium er et af Danmarks største almene gymnasier med 1500 elever og over 150 ansatte. Silkeborg Gymnasium var blandt andet fødestedet for det populære popband Alphabeat, der havde den smukke Stine Bramsen som forsanger. Stine Bramsen er siden hen gået solo. Hun er dog ikke den eneste sanger, som Silkeborg har produceret. R&b sangeren Shaka Loveless er også fra byen, hvor Gudenåen snor sig smukt igennem.

Udover Silkeborg Gymnasiet er der desuden også Silkeborg Business College og Teknisk Gymnasium Silkeborg. Derfor er der selvsagt rigtig mange unge mennesker, der hvert år præger bybilledet i Silkeborg med festlig stemning i studentervognen.

Silkeborg Torv

En af traditionerne, når det drejer sig om Studenterkørsel i Silkeborg, er at alle vognene mødes midt på Torvet i Silkeborg. Her samles alle de studerende til en stor fest og møder hinanden på tværs af klasser og uddannelser.

Når man kører studenterkørsel i Silkeborg, kan man ikke undgå at komme forbi Papirfabrikken, som ligger centralt i byen. Papirfabrikken er et varemærke for Silkeborg og bygningen huser blandt andet både hotel, museum, café, restaurant og fitnesscenter.

Silkeborg har fået tilnavnet Bilernes by og når man kører rundt i byen i studentervognen er man ikke i tvivl om hvorfor. Der er et hav af bilforretninger og disse forretninger er et meget stort aktiv for byen som helhed.