Fredericia – Byen for alle

Studenterkørsel-Fredericia-

Vælger dig og din klasse at køre jeres studenterkørsel i den flere hundrede år gamle by Fredericia (tidligere Frederiksodde), kan I være sikre på at få en fed tur i traditionelle og stolte omgivelser, men selvfølgelig også med rig mulighed for fest, oplevelser og musik.
Byen blev grundlangt af Frederik III som en militær fæstning, hvilket med et indbyggertal på over 40.000, stadig både kan ses og mærkes når man besøger byen.
Fredericias centrum er nemlig omkranset af et voldanlæg, der stammer helt tilbage fra 1600-tallet, og er et af Nordeuropas bedst vedligeholdte volde, så er man fan af tradition, borge og riddertid er en tur igennem Fredericia lige noget for dig!
Er du ikke til riddertid og borge ved vi dog, at der er mindst én ting alle studenter kan blive enige om, hvilket er at: øl = godt! Passende nok ligger der et stort Carlsberg bryggeri i byen, så skal veninderne drikkes under vognen, vil vi vædde med at Fredericia er et sted dette helt sikkert kan lade sig gøre.
Byen løber jo nok ikke lige foreløbig tør for de gyldne dråber fra den grønne glasflaske ;).

Fantastisk mål for musikelskere!

I en klasse er der oftest meget varieret musiksmag blandt de forskellige studenter, men heldigvis er der noget for de fleste i forhold til musik når man besøger Fredericia.
I starten af juli byder byen nemlig på festlige musikfestivaler for to vidt forskellige musiktyper.
Med Fredericia Jazz og blues festival har været noget at se frem til i mere end 30 år, og der festes 5 dage i træk, med arrangementer og musik hver eneste dag.
Bl.a. har festivalen haft besøg af Peter Belli og De Rejsende, samt andre kendte og ukendte bands indenfor denne følelsesladede musikgenre.
Kører man igennem Fredericia mellem d. 5-10 juli er der derfor god chance for, at hele byen allerede er i gang med at drikke, danse og skråle til den festlige festival, der kan kickstarte jeres studenterkørsels fest, hvis I ikke selv kunne kommet godt i gang på turen til byen.

Er man en lille smule mere hardcore, når det kommer til hvad man tænder for på Spotify eller har på sin favorit Youtube playliste, har vi også styr på den, for fra d. 7-9 juli holdes Metal Magic, hvilket, som du nok kunne gætte, er en metal festival.
Slip hestehalen fri, og gør klar til at kaste håndtegn uden at tabe din øl, og brøøøøøøøøl med, hvis du kan mens I kører igennem Frederecia til lyden af growling, trommer og el-guitar på fuld knald. Metal festivalen blev første gang holdt i 2008, og stod i 2016 klar med 10.000 liter Tuborg og en række bands fra hele verden.
Netop i 2016 var der fra Danmark bl.a. følgende bands på scenen: The Petulant, GRUSOM, IRONGUARD og Tainted Lady, og derudover var der bands fra både Tyskland, Holland, USA, Norge, Sverige og mange flere. Metal er en musikgenre, der findes i mange typer overalt på kloden!

Man må håbe, at det de få dage hvor Jazz festivalen og Metal Magic overlapper, ikke bliver kamp om musikalsk overhånd og om byen, så man ender med at blive blæst af vognen med øl i hånden, larm i ørene og spørgsmålstegn i fjæset. Selvom det nu egentlig lyder som en oplevelse klassen sent ville glemme!

Student-på-studenterkørsel-fredericia

Livligt natteliv efter studenterkørslen i Fredericia

Når man er færdig med sin studenterkørsel, er man som ung student ikke klar til at slukke for festen endnu, og den fortsættes oftest på en nærtliggende bar, diskotek eller club.
Fredericia er rig på mulige steder at fortsætte jeres fest, så I kan være sikre på at komme hjem med læbestift på kinderne, bidemærker i huen, og tømmermænd om morgenen!
Besøg f.eks. danse- og natklubben Diskotek ONE eller baren Zwei Grosse Bier Bar.
Begge steder med festlig atmosfære, god musik og masser af events hele året rundt. Er du mere til hygge og gammeldags pub er Den Engelske Pub stedet for dig og din klasse.
Ikke alene er baren ranket som nummer 1 på trip Advisor, men de har god drikkestemning, live musik, samt mulighed for mad, hvis sulten har sat sig under turen, hvor man jo har fået nok af chips, snacks og flydende brød.

Lækker mad i Fredericia

Nu vi snakker om mad, så er der selvfølgelig mange flere muligheder for også at få en særlig gastronomisk oplevelse på jeres store dag i Fredericia. Særligt hvis man ønsker noget, som er en smule mere specielt end en burger eller lignende junk food fra en natklub, bar eller nærtliggende Mc Donalds.
Er man ude efter en ganske ekstraordinær oplevelse, kan man i Fredericia opleve restauranten Ti Trin Ned, der har fokus på det klassiske franske køkken, med et fusions- og molekylært twist.
Det vil helt sikkert blæse dine smagsløg til den syvende himmel. Deres retter er utroligt smukke og til tider minimalistiske, med fokus på detalje og overraskelse.
Ti Trin Ned har desuden deres egen krydder- og køkkenhave, så man kan altid være sikker på at få mad lavet på friske danske råvarer.

Er du ude efter noget lidt mere nede på jorden og afslappet, er der masser af mulighed for at få både gode gamle danske retter, som smørrebrød og fisk på f.eks. restaurant Strandparken.
Her fokuserer de på lækker dansk mad og alt godt fra havet.
Måske vil man hellere besøge den hyggelige cafe og restaurant Rustik, der både har en morgenmenu, brunch, frokost og aftensmad, samt kaffe, kage og cocktails, hvis man er til den slags efter maden.

Hvis dansk mad, fisk eller fransk gourmet ikke er det man trænger til, har byen selvfølgelig også både lækker italiensk pizza og tyrkiske retter hos Cafe Efes, samt farverige spanske retter i stilfulde omgivelser hos Cafe Carlos.
Afslutter din klasse og dig jeres studenterkørsel i Fredericia eller omegn, kan I altså være sikre på at have et utal af lækre, nemme og alternative muligheder for at få stillet sulten.
Lige meget hvad I har lyst til at sætte tænderne i efter øllene er drukket, så har Fredericia det I trænger til, før festen fortsættes på club, bar eller hjemme hos en af kammeraterne.