Studenterkørsel i Billund, meget mere end bare Legoland

Som familieby er Billund, hvilket betyder “lunden med bier” kendt, ikke kun lokalt, men også overalt i verden for sin fantastiske forlystelsespark Legoland samt Lego-mærket selv. LEGO åbnede i 1932 og fejrede derfor deres 85 års jubelæum i 2017, deres navn var passende skabt ved at sammensætte ordene “LEg GOdt”, som på latin betyder “jeg samler” eller “jeg sammensætter”, og passer derfor perfekt til legetøjet “legoklodser” de begyndte at producere i 1949, og som også har spillet en vigtig rolle i af få Danmark på verdenskortet samt opmærksomhed på verdensplan. Det er ikke mærkeligt at Danmark er et af de gladeste lande i verden, når vi næsten allesammen er vokset op med en mindst én kæmpe kasse Legoklodser.

En smule sydøst for Legoland kan man finde et smukt sted hvor natur møder kunst, og sammen danner en spændende oplevelsestur blandt mange sjove og kreative figurer. Skulpturparken i Billund har siden 1990’erne opkøbt skulpturer til deres samling, og stien de befinder sig omkring er i dag prydet med hele 19 vidt forskellige flotte skulpturere i alle former, farver og størrelser tænkeligt, en af disse skulpture er endda designet efter et af H.K.H. Prins Henriks egne fabeldyr. Nedenfor kan du f.eks. se den smukke figur “Pentagonia” , en næsten 2,5 meter høj og mere end 2 meter bred skive-konstruktion lavet af fajance og jern, skabt af Gundhild Rudjord og Esben Lyngsaa Madsen på Tommerup keramiske værksted, som i øvrigt er Nordeuropas største keramiske værksted. Skulpturparken anskaffede dette smukke værk til sin samling i 2004.

Billund et godt valg af rejsemål selv for unge og når det kommer til studenterkørsel, kan Dansk Studenterkørsel give dig og klassen en oplevelse i Billund og omegn I sent vil glemme. Vær sikker på at I booker i god tid hos os, så I ikke mister chancen for at køre med os og på samme tid opleve den fedeste studenterkørsel mulig! Ikke alene er Billund en by rig på kultur og natur via utallige museer og udendørs oplevelsesmuligheder, men byen selv er fuld af liv og fest, som I som klasse vil opleve på jeres studenterkørsel.

En bid af Billund

Kører man i løbet af studenterkørslen længere vestpå, vil I muligvis støde på Pandekagehuset ved Kvie Sø, en restaurant man næsten kun ville kunne forestille sig, efter at have læst eventyret om Hans og Grethe. Med ca. 50 forskellige typer pandekager, er der både noget for dem der leder efter en god frokostpandekage med kød og grønsager, samt dem med en sød tand som leder efter en god gammeldaws pandekage med is, chokolade og flødeskum! Pandekagehuset har også et udvalg af hjemmebag og belgiske øl, der går rigtig godt sammen med pandekagerne.

Er I i stedet på udsigt efter et ordenligt måltid mad, efter en lang dag med maven fuld af alkohol og sulten endelig er ved at indhente hele klassen, kan I i Billund finde noget for enhver smag. Om end du er vild med børnevenlige, hyggelige, eksotiske eller finere restauranter og cafeer, kan du finde noget i Billund. Med et væld af forskellige gastronomiske oplevelsesmuligheder, kan du være sikker på at få sulten stillet. Du kan f.eks. vælge at tage en smule vest for Billund hvor du finder restaurant Big World – en moderne asiatisk restaurant med både lækker frokost- og aftenbuffet, stort udvalg af frisk sushi, samt mongolian barbeque og 4-stjernet bedømmelse fra tilfredse kunder.

Er du mere til det italienske køkken eller et godt stykke kød, kan du besøge restaurant Billund, hvor de har både klassiske forretter, diverse grillretter og en masse lækre pizza- og spaghettiretter. Restauranten er placeret blandt mange konkurrenter og turistattraktioner, og det er derfor et tydeligt tegn på kvalitet og god atmosfære, at restauranten har været der i 15 år! Restaurant Billund har desuden også en flot 4-stjernet bedømmelse.
Gå ikke klip af alle disse lækre gastronomiske oplevelser, når I har booket klassens helt uforglemmelige studenterkørsel hos os og vi har læsset jer af efter en fantastisk dag!

Lækker mad Billund Dansk Studenterkørsel

Byens fest i Billund

Som student handler din studenterkørsel jo selvfølgelig ikke kun om svedige rytme, kølige drikkevarer (for hos os får I selvfølgelig køleskab med ombord i ladet) og lækker mad. Den handler selvfølgelig også om FEST!

Heldigvis holder Billund deres helt egen byfest i starten af juni, hvor der er masser af aktiviteter og underholdning. Så måske byfesten er en meget god anledning til at komme i gear, inden studenterugen byder sig til i slutningen af juni. I 2015 havde Billund bl.a. besøg af en falkoner, der demonstrerede og forklarede hvad den smukke rovfugl, falken, er i stand til, både i forhold til dens fantastiske flyvehastighed, jagt vaner men også dens flotte krogede, men farlige næb. Tidligere år har der både været veteranbil-udstilling, hesteridning, markeder, grillfest og masser af live-musik. Der er altså både god mad, masser af musik og alt i alt fede oplevelser at finde til Billund byfest.