Booking af studenterkørsel | Den ultimative guide til dig

Måske er I godt i gang med 2.G på gymnasiet og tænker umiddelbart, at studenterkørsel er laaaangt ude i fremtiden. I prøver måske ligefrem at undgå at tænke for meget på det, da gymnasietiden ellers vil føles som en uendelighed og dagene helt uoverskuelige. Men men men… Hvis man vil være sikker på, at booke den helt rigtige studentervogn, så skal man være ude i god tid – rigtig god tid. Det bliver uden tvivl en af de fedeste fester i jeres liv og det ville være så ærgerligt, hvis ikke I får det præcis som I vil have det. Derfor har vi lavet den ultimative guide, der handler om alt det I som klasse skal overveje, når I skal booke studenterkørsel.  

Hvor tidligt skal man booke sin vogntur?

booking Der er mange klasser, der fejlagtigt tror, at man er ude i god tid, hvis man i starten af 3.G så småt begynder at tænke på at få bestilt studenterkørsel. Til deres store ærgrelse, finder de dog ud af, at rigtigt mange af vognene og datoerne allerede er fuldt booket på dette tidspunkt og derfor skal de enten betale overpris, vælge en dato de ikke vil have eller måske tage sig til takke med en bus i stedet for en fed veteran lastbil. Derfor anbefaler vi klart, at man allerede begynder at sondere markedet for studenterkørsel i løbet af 2.G. På den måde øger I jeres chance markant for at få præcis den rigtige dato og den rigtige vogn.

Hvad koster studenterkørsel? Er det billigt?

auto-49065_1280 Langt de fleste studerende på en ungdomsuddannelse sidder med et stramt SU-budget og derfor er en af de vigtigste parametre for mange, når de skal finde studenterkørsel, nemlig prisen. En stor del af eleverne tænker, at turen skal være så billig som mulig og det er selvfølgelig også fair nok, men overvej det en ekstra gang. Det bliver en af de fedeste dage i jeres liv og det er noget, I aldrig vil komme til at opleve igen – med mindre i selvfølgelig napper gymnasiet en gang mere – men det er trods alt de færreste der gør det. 😉 Så overvej om det ikke er værd, at smide 100 kroner mere per mand, så man ikke går på kompromis med noget. Det ville være surt, at køre rundt i en ussel lastbil uden musik anlæg en hel dag, bare for at spare det der svarer til et par fadøl i byen.

Hvornår kører man studenterkørsel?

I skal finde ud af, hvornår I gerne vil køre. De fleste ungdomsuddannelser ligger deres dimission på samme dag og det betyder, at dagene omkring dimissionen er rigtigt populære i forhold til studenterkørsel. Mange vil gerne køre enten dagen før dimissionen, på selve dagen eller de efterfølgende dage. Der er af denne årsag rigtig stor rift om studentervognene på disse dage og derfor er prisen også højest i den periode. Hvis det er meget vigtigt for jer, at køre på en af disse dage, så skal I, som nævnt tidligere, booke i god tid for at være helt sikker. Hvis prisen er meget vigtig for jer, kan I vælge at køre på en af yderdagene i studenterperioden. Hvis I undgår de efterspurgte dage omkring dimissionen, så kan I spare en del penge. Når I sender en forespørgsel hos Dansk Studenterkørsel kan vi hjælpe jer med at finde den helt rigtige dag til jer.

Studenterkørsel over 2 dage

I skal også tage stilling til om I skal køre henholdsvis 1 dag eller 2 dage. Det er selvfølgelig billigere blot at nøjes med en enkelt dag, men når I har prøvet at køre studenterkørsel den første dag, så ville I ønske at I også skulle afsted dagen efter. Det er nemlig en ubeskrivelig oplevelse og hvis man har mulighed for at opleve det to gange, så skal man næsten gøre det. Det giver desuden nogle flere muligheder for jer, hvis I vælger at køre 2 dage. Det byder nemlig, at I har meget mere tid og derfor er tidsplanen ikke helt så stram. For det første bliver det ikke lige så stressende, når I er på besøg inde hos forældrene og for det andet er der pludselig tid til eksempelvis at tage til stranden og nøgenbade, køre i McDrive på McDonalds eller hvad I har lyst til. Det er helt op til jer. Så medmindre I er meget få I klassen, vil vi helt klart anbefale jer, at sprede kørslen ud over 2 dage. I fortryder det ikke!

Sammenlign de forskellige udbydere

Når I er gået i gang med at kigge på de forskellige udbydere af studenterkørsel, er det en god ide, at sætte dem op mod hinanden og se hvad man får hos udbyder 1, 2, 3 osv. Det kan være, at den første udbyder er lidt billigere end de to andre, men til gengæld er der ikke noget musik anlæg i vognen. trustpilot Derudover er det en god ide, at tjekke Trustpilot for at læse tidligere studenters oplevelser med det pågældende firma. Hvis der er lutter gode anmeldelser og stjerner over hele linjen, så er det nok ikke noget dårligt signal at gå efter – kunden har altid ret. I kan desuden også se, hvordan udbyderne afskiller sig ved at kigge på deres promovideoer. Her kan man ofte f å en god fornemmelse af, hvordan dagen forløber sig og fornemme den fede stemning, der er under studenterkørsel.

Hvilket transportmiddel skal man vælge til sin vogntur?

 

Der er flere forskellige transportmidler, der kører studenterkørsel. Det mest normale, er at køre i lastbil eller måske oveni købet en veteranlastbil for at skabe en helt unik stemning. Der er også nogle studenter, der ender med at køre studenterkørsel i en lukket bus. I det fleste tilfælde er det dog klasser, der har været alt for sent ude med hensyn til bookingen og derfor har der kun været busser tilbage at vælge imellem. Nogle steder er det en tradition, at man kører i hestevogn, men det er dog ikke mange steder. Der er ingen tvivl om, at man får den klart fedeste oplevelse i et åbent lad på en gammel veteranbil. Her er kan du stå og danse til musikken og skåle ud til de forbipasserende og den øvrige trafik. Det giver også noget ekstra opmærksomhed fra de øvrige billister på vejene, når der kommer en stor flot veteranlastbil kørende.

Hvilket udstyr skal der være i studentervognen?

Vognens udstyr er en meget vigtig faktor og kan være med til at spille en stor rolle under jeres studenterkørsel. I skal undersøge nøje, hvilke features de forskellige vogne har. For de fleste er det eksempelvis alfa omega, at der er installeret et ordenligt musik anlæg, der kan spille op til en kæmpe fest. Det kan også være det er vigtigt for jer, at der er en indbygget køler om bord på ladet, så I kan få kolde drikkevarer i løbet af hele dagen. Det er også en god ide, at tjekke om der er rengøring med i prisen. Det ville virkelig være surt, hvis man selv skal til at stå og skrubbe og vaske vognen, når kørslen er slut. Det er ikke lige det man har lyst til, når den festlige stemning er på sit højeste, så det kan virkelig anbefales, at tjekke om rengøring er en del af prisen.

Kontrakt og betaling

Når I har fundet den udbyder i helst vil køre med og I har lavet en aftale, skal I sørge for at få en kontrakt. Det er jeres sikkerhed for, at I ikke pludselig står og er blevet brændt af på selve dagen. Det ville være det værst tænkelige scenarie, for så er det for sent at finde en ny vogn og så går man glip af sin studenterkørsel. Når I laver kontrakten, aftaler i samtidig med udbyderen om, hvordan betalingen skal foregå. Normalt plejer betalingen at blive delt op i flere rater, så kontaktpersonen fra klassen ikke skal samle alle pengene ind på en gang. Det foregår typisk på den måde, at man betaler en lille del af summen umiddelbart efter aftalen er indgået og så betaler man først resten, når man kommer tæt på selve dagen.

Hvor lang tid har man vognen?

Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor lang tid man har vognen, men typisk er det omkring 10 timer og så har man mulighed for at tilkøbe ekstra timer, hvis man gerne vil fortsætte turen, når man har været forbi alle stop på køreruten.  

Ekstra køretimer

IMG_3335 copy Der er ofte mulighed for at købe ekstra køretimer, hvis man ikke har fået nok selvom turen reelt er forbi. Det er der rigtig mange klasser, som benytter sig af fordi man bare ikke vil have at festen skal slutte. Det fremgår af kontrakten, hvad prisen på disse ekstra køretimer er.

Kørerute og miljøzone

Når I har booket en vogn, skal I lave en kørerute. Det vil sige, at finde ud af hvilken rækkefølge i skal besøge forældrene. Det skal selvfølgelig passe logistisk set, så det næste stop på ruten som udgangspunkt hele tiden er det, der er tættest på. I kan også indsætte andre stop på ruten som f.eks. torvet i midtbyen eller stranden. I skal sikre jer, at vognen er godkendt til at køre i miljøzone. Hvis I på jeres kørerute skal ind omkring centrum en af de store byer i Danmark, så skal vognen være monteret med et partikelfilter.

Studenterkørsel forsikring

Undersøg hvordan i er forsikret på selve kørslen. I er selvfølgelig altid dækket af jeres egen forsikring, men tit dækker den ikke særlig godt. Derfor er det en god ide, at tjekke om udbyderen tilbyder en ekstra forsikring, der gør at I er væsentligt bedre stillet ved en eventuel ulykke.

Skynd jer at booke jeres vogntur

 IMG_3169-copy Hvis I ikke allerede har booket i din klasse, så kom i gang. Det er meget bedre, at være tidligt ude, end at sidde med håret i postkassen og skulle betale overpris for at sidde i en lukket bus uden anlæg. Så book nu og vær sikker på at få den fedeste studenterkørsel.