Studenterkørsel i Søndersø

Fejr huen med et brag af en studenterkørsel i Søndersø

Bliver du student på Nordfyn, nærmere bestemt i Søndersø, så har du mulighed for at booke din studenterkørsel med Dansk Studenterkørsel. Læs med her, hvis du vil vide mere om studenterkørsel i Søndersø, og hvorfor du skal vælge en studentervogn fra Dansk Studenterkørsel.

Søndersø by

Med sine må 3000 indbyggere er Søndersø en forholdsvis lille by, men det gør det ikke desto mindre super hyggeligt at køre studenterkørsel i byen. Der er desuden små 15 km til Odense, hvis man ønsker at køre derind et smut på sin studenterkørsel, og blive hyldet af alle de mange mennesker her. Selvom byen ikke er stor, så er det alligevel her, at man finder Nordfyns Gymnasium, hvor blomsten af den nordfynske ungdom har sin daglige gang.

Nordfyns Gymnasium

Nordfyns Gymnasium hed tidligere Søndersø Gymnasium, men efter som Gymnasiet dækker hele Nordfyn, så er det nye navn måske mere passende. Skolen har lige under 500 elever, som kommer fra hele Nordfyn. Siden 1981 har gymnasiet ligger i de fine bygninger i Søndersø, hvor der er udsigt over grønne marker, og gode faciliteter til de mange aktiviteter, som skolen tilbyder sine unge elever. Nordfyns gymnasium tilbyder en almen studentereksamen, STX, og det betyder at det primært vil være røde studenterhuer, man kan spotte på de mange studentervogne, der kører rundt i Søndersø og Nordfyn i juni måned.

Stilhed før storm

Den sidste skoledag i maj markeres ved en stor fest, men herefter bliver der stille på Nordfyns Gymnasium, mens den tunge eksamensstemning ligger sig som en tåge over gymnasiet. Der er både skriftlige og mundtlige eksamener som skal overstås, før studenterkørslerne kan gå i gang. De skriftlige eksamener er næsten altid de sidste, så man får sin karakter med det samme, og huen kan sættes på lige efter.

Studenterugen skydes i gang

Studenterugen skydes i gang, når den første student springer ud og få huen på hovedet. Er man den første student på sin skole, så er man selvfølgelig noget helt særligt. Derfor er det også tradition på rigtig mange skoler, at den første student skal hejse dannebrosflaget ifølge med Rektor. Er man rigtig heldig, så er lokalreporteren fra lokalavisen også på pletten, og er dukket op for at rapportere om årets første studenter. Det er de gyldne 15 minutes of fame, som man kan vinde ved at være den første student!

Tågen letter

De første par dage i studenterugen letter den tunge eksamensstemning som en tåge i takt med, at flere og flere med et lettelses suk kan sætte studenterhuen på hovedet. Inde til selve eksamen tikker uret langsomt, men når tiden endelig er løbet ud, bliver man mødt af familie og venner ude foran eksamenslokalet. Tiden imens læreren og censor beslutter sig for en karakter er nervepirrende, og derfor er det rart at have familie og venner omkring sig. Så bliver man kaldt ind igen og får så sin karakter. Nu kan huen sættes på og champagnepropperne springe! Endelig er tågen lettet og glæde og lettelse indtager dens plads.

Dimissionen

I slutningen af ugen afholdes der dimission, som markerer det endelige farvel til gymnasielivet. Rektor holder en lang og flot tale, og så bliver der selvfølgelig også overrakt eksamensbeviser i stor stil. Næsten alle er klædt i hvidt, som matcher huen. Det skyldes måske, at der også vil blive taget en masse billeder og klassebilleder her til dimissionen. Det er et arrangement for både elever og deres familier, så der er rigtig mange mennesker tilstede på denne glædens dag.

Slut af med et brag på studenterkørslen!

Endelig er det tid til studenterkørslerne, og de slutter virkelig studenterugen af med et brag! Er din studenterkørsel tilmed booket hos Dansk Studenterkørsel, så er I sikret de optimale rammer for jeres store dag! Studenterkørslen er en gammel tradition, om hele tiden udvikler sig. Det startede med at være hestevognskørsel, og I dag findes der top lækre studentervogne, hvor der er tænkt over mindste detalje til at gøre studenterkørslen helt perfekt. Sådanne vogne har vi hos Dansk Studenterkørsel!

Lækre polstrede bænke

På studentervognene er alle bænkene polstrede, for at give jer den bedst mulige komfort på jeres studenterkørsel. Det er vigtigt at der er mulighed for at sidde ned, og at man sidder godt på en studenterkørsel. En studenterkørsel tager nemlig gerne op til 10+ timer, og selvom der er mange stop, med mange ture op og ned fra ladet, så er det bare altid rart at sidde behageligt undervejs. Bænkene kan desuden sås ned, og derved skabe mere plads og mulighed for at komme helt ud til kanten og stå.

Vilde anlæg

Ingen studenterkørsel uden lidt musik. Men hos Dansk Studenterkørsel, skal du ikke frygte at anlægget ikke kan spille højt nok. Det kan det! Det er de vildeste højtalere, der er monteret på alle vogne, og der er masser af bas, som I kan skrue op for! Det er desuden super nemt at tilslutte sin smartphone højtalerne, så man kan skifte musik direkte fra telefonen.

Frygt ikke regnen

… For på alle vogne er der naturligvis taget højde for, at det danske sommer vejr ikke altid er sol fra en skyfri himmel. Derfor er der en smart presenning, som kan rulles både af og på efter behov. Er der eksempelvis voldsomt regnvejr, så rulles presenningen helt ned. I kommer dog ikke til at sidde helt i mørke, for siderne er lavet sådan, at man stadig kan se ud og blive set udefra. Er man heldig og er vejret bare helt perfekt, så kan I feste under åben himmel!

Hvad skal man tage med?

Det kan være en god ide, lige at have lidt ekstra skiftetøj med, samt en varm trøje eller jakke. Du skal dog ikke være bange for, at det bliver beskidt nede i bunden af studentervognen. Vi har af samme årsdag sørget for bagageopbevaring i bokse under de midterste bænke. Du kan derfor sagtens tage både din jakke og skifte tøj med på turen. Måske endda dit badetøj, hvis i planlægger en tur i vandet på jeres studenterkørsel.

Har du fået booket studentervognen?

Der er rift om vognene, og særligt på de populære datoer i studenterugen. Det er derfor godt at være ude i god tid, når vognen skal bookes, og gerne 1,5-2 år før studenterkørslen. Du kan nemt lave en gratis forespørgsel på vores side. Bare udfylde en formular, og så vil du modtage et login til dit unikke tilbud.